8 травня – День пам’яті та примирення, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Тут обелісків ціла рота.

Стрижі над кручею стрижуть.

Високі цвинтарні ворота

високу тишу стережуть.

 

Звання, і прізвища, і дати.

Печалі бронзове лиття.

Лежать наморені солдати,

а не проживши й півжиття!

Ліна Костенко

               У ці теплі травневі дні у нашому календарі є дві особливі дати: 8 травня – День пам’яті та примирення, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Подвиг, здійсненний тоді нашими дідами і прадідами, настільки значимий для усіх наступних поколінь, що недооцінювати його сьогодні ми просто не маємо морального права. Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за героїзм та самопожертву співвітчизників і разом з тим вічну скорботу за мільйонами занапащених людських доль, нездійснених мрій, нереалізованих задумів.

Ми у вічному боргу перед тими, хто в тій жорстокій війні ціною власного життя отримав Перемогу. Тому у нашій школі систематично проводяться різноманітні заходи, покликані зберегти пам’ять про ті події та прищепити учням почуття поваги і вдячності героям Другої світової війни. Так, цьогоріч було проведено класні години на тему «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», а також 9 травня традиційно пройшов мітинг-реквієм з нагоди Дня перемоги над нацизмом і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни біля меморіалу загиблим воїнам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *