Кольоровий тиждень

 

Весело, цікаво та пізнавально   пройшов  у ЗНВК «Кольоровий тиждень».                                                                                 Дізналися нові цікаві речі про кольори, працювали активно і креативно, вчилися краще пізнавати себе і своїх однокласників.
Кожен день тижня був присвячений певному кольору. Відповідний колір був присутній у одязі, в елементах декору, у дитячих виробах та навчальних матеріалах.
Понеділок  – день Дружби -синього кольору,  вівторок- день жовтого кольору -день Радості,  середа – день Довкілля- зеленого кольору,  четвер – день червоного кольору .                                                                                                                      Понеділок, зафарбувався у синій колір. У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні.Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж.

Вівторок виявився дуже сонячним і яскравим, адже він був жовтим. Жовтий колір – це колір сонця, радості і оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще. Колір творчості і життєздатності. Протягом дня учні початкової школи залюбки гралися, надували повітряні кульки, пригощалися жовтими фруктами, фотографувалися, визначали найяскравіший образ. День минув швидко і весело.

Середа  зелений день. День надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Отже сьогодні ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим.

А четвер у нас був червоним. Яскравим, чарівним, неповторним… Недарма червоний асоціюється з сонцем, вогнем, енергією, коханням. Він  надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. І ми мали змогу переконатися у цьому.

       
Різнобарвними пазлами склався у нашій шкільній родині останній день тижня – веселковий.                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                Протягом тижня ми переконалися, як кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися.  Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві. Посмішки не сходили з обличь . Вчитися, дійсно, цікаво і весело!

      

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *